Wie zijn we?

Ons Mission Statement

We zijn een groep christenen – oecumenisch gericht en van verschillende generaties – die andere mensen van alle leeftijden wil leiden in lofprijzing via muziek en gesproken gebed. Zelf hebben we allen een persoonlijke relatie met Jezus en willen we ons geloof voortdurend verdiepen. In verbondenheid met elkaar willen we ook onze muzikale competenties verder ontwikkelen. We plaatsen God centraal en laten ons inspireren door de Heilige Geest. Dat doen we niet alleen in ons dienstwerk, maar ook in ons dagelijks leven. Als band willen we lokaal werkzaam zijn in de parochie van Merelbeke-Oosterzele. Daarnaast willen we ook lofprijzing brengen in heel Vlaanderen. We hopen zo andere christenen vertrouwd te maken met lofprijzing en vooral jonge mensen te inspireren tot navolging van wat wij doen.

Onze bandnaam

‘Cross that Bridge’ is een Engelse uitdrukking met de betekenis ‘to deal with something when the time is right’. We hebben onze lofprijzingsband opgericht, omdat we het gevoel hadden dat  het Gods tijd was voor de start van dit initiatief.

‘Cross’ verwijst ook naar het kruis van Jezus. Door Zijn kruisdood wordt Jezus de brug tussen hemel en aarde en slaagt Hij erin om de zondige mens opnieuw te verenigen met Gods liefde.

De uitdrukking ‘Cross that Bridge’ drukt ons verlangen uit dat we zelf hebben om dicht bij Hem te zijn en nodigt meteen ook anderen uit om de brug over te steken naar de Heer. Dat vraagt zowel van ons als van hen een doelgerichte stap in geloof.

Geen bandnaam zonder muzikale verwijzing. Als we (lofprijzings)liederen maken en zingen is er vaak sprake van een bridge als onderdeel van het lied.

Tenslotte willen we met onze groep ook bruggen slaan tussen de verschillende christelijke kerken en generaties. Doorheen lofprijzing willen we beantwoorden aan het laatste verlangen van Jezus: “Laat hen allen één zijn.” (Joh 17, 21)

 

Wie is wie?

Kristien Berte

Kristien Berte

Lead zangeres, inhoudelijke en organisatorische eindverantwoordelijke en tekstschrijfster van de eigen nummers

Volgde een klassieke zangopleiding aan muziekacademie De Kunstbrug in Gentbrugge. Maakte in het verleden deel uit van enkele bands en heeft veel ervaring met zingen in de kerk. Lofprijzingsliederen zingen is haar grote passie. Ze wil het lofprijzingsgebed bekender maken in de katholieke wereld door dit genre naar de parochie te brengen.

Studeerde Germaanse filologie en godsdienstwetenschappen. Gaf verschillende jaren les in het 5e en 6e middelbaar, maar stopte met lesgeven toen haar kinderen werden geboren. Is gelukkig getrouwd met David en is fulltime mama voor haar vier zonen. Met de steun van haar gezin is ze vol overgave aan dit lofprijzingsproject begonnen en hoopt hiermee een inspiratie te zijn voor anderen, vooral jonge mensen.

Volgde samen met haar man bij de internationale missieorganisatie Youth With a Mission een ‘Discipleship Training School’ in Nederland en de opleiding ‘Principles in Child and Youth Ministry’ in Zwitserland. Werkte in de kerk vaak met kinderen en tieners.

Wannes Vandevivere

Wannes Vandevivere

Bassist-zanger, muzikaal eindverantwoordelijke van de band en muziekschrijver van de eigen nummers

Gepassioneerd van jongsaf aan door muziek en Gods liefde, probeert hij op allerlei plaatsen Gods liefde via de muziek te verkondigen. Hij volgde een piano- en korte drum- en zangopleiding in de afdeling Jazz-Pop-Rock van de muziekacademie in Waregem. 

Studeerde af als leerkracht secundair onderwijs aan Arteveldehogeschool in Gent met wiskunde en muzikale opvoeding als onderwijsvakken en is nu deeltijds werkzaam in de ‘Agnes school’ in Brussel en deeltijds bij dPro. 

In het verleden speelde hij in verschillende bands, waaronder Nativity en Feel God. Hij heeft ook een grote liefde voor musical en leeft zich graag helemaal uit op de planken in musicals van KISI – God’s Singing Kids.

Medewerkers

Artikels

Oud-bandleden

Boyke De Vuyst was drummer van Cross that Bridge van mei 2021 tot augustus 2022

Stijn Rommens was gitarist van Cross that Bridge van juli 2020 tot december 2022

Michaël Van Hecke was pianist van Cross that Bridge van november 2020 tot maart 2023

Michaël Van Hecke was pianist van Cross that Bridge van november 2020 tot maart 2023